Sposób przygotowania:
Leśna zupa cukiniowo-serowaEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na maśle.
Etap 2
Grzyby (użyłam świeżych kurek i koźlaków) oczyścić, opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do cebuli, usmażyć.
Etap 3
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem ze skórką, dodać do grzybów.
Dodać też serek topiony, trochę soli i pieprzu.
Podsmażać kilka minut często mieszając, aż serek się roztopi.
Etap 4
Do grzybów z cukinią wlać bulion, zagotować.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut.
Etap 5
Do zupy dodać śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną. Podawać z posiekaną natką pietruszki.