darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Zupa koperkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zupę koperkową przyprawić do smaku solą.

Zupa koperkowa

Składniki:

Zupa koperkowa

 

  • 2 szklanki wywaru z kości
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 żółtka
  • 5 łyżek posiekanego zielonego koperku
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Koper umyć,wrzucić do wrzącego wywaru z kości,gotować przez około 30 minut,odcedzić.Przesianą mąkę wymieszać z kilkoma łyżeczkami zimnego mleka, mieszając podgrzewać i połączyć z pozostałym mlekiem. Gorące mleko połączyć z wywarem,zaciągnąć żółtkiem.Przyprawić do smaku solą.