sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Zupa koperkowa 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna i prosta zupa koperkowa.

Zupa koperkowa 6

Składniki:

Zupa koperkowa 6

 

  • składniki:
  • 1 duży koper włoski
  • 1 litr rosołu warzywnego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 3-4 średnie zmieniaki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa 6
Rosół zagotowujemy w garnku. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu. Gotujemy aż będą miękkie. Koper włoski myjemy, siekamy i dodajemy do zupy. Całość chwilę gotujemy. Śmietanę dodajemy do zupy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i posypujemy na wierzchu koperkiem. Smacznego