Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa koperkowa z lanymi kluskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Łatwa i szybka do zrobienia, smaczna zupa

Zupa koperkowa z lanymi kluskami

Składniki:

Zupa koperkowa z lanymi kluskami

 

  • 4 szklanki bulionu,
  • 1 łyżki masła,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki mąki,
  • 4 łyżki koperku posiekanego,
  • sól,
  • 0,5 szklanki śmietanki

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa z lanymi kluskami
Do garnka wlać bulion i zagotować. Jajka wybić do miseczki, dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Na gotującą się bulion wlewać cienkim strumieniem ciasto. Gotować kilka minut, następnie dodać surowe masło, posiekany koperek i śmietankę, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą

Tagi:

jajko jajka