jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Zupa krem marchewkowo-brokułowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Lekka zupa o kremowej konsystencji z dodatkiem świeżej marchewki i brokuła:)

Zupa krem marchewkowo-brokułowy

Składniki:

Zupa krem marchewkowo-brokułowy

 

  • 1 świeży brokuł
  • ½ kg świeżej marchewki karotki
  • około 2½ l wody
  • około 4-5 kostek bulionowych
  • 2-3 łyżki świeżego kopru

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem marchewkowo-brokułowy
Brokuł umyć i podzielić na różyczki. Marchewkę umyć, obrać, opłukać. Warzywa zalać wodą,tak aby przykryła warzywa, wrzucić kostki bulionowe i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Na koniec dodać do zupy koper,doprawić ewentualnie do smaku, wyciągnąć kilka karotek i różyczek brokuła, a resztę zupy zmiksować malakserem. Do zmiksowanej zupy włożyć kawałki warzyw.