Sposób przygotowania:
Zupa krem z brokułów i pora
1. Cebulę i pora kroimy i podsmażamy na patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Do wywaru dodajemy pokrojone drobno ziemniaki oraz różyczki brokuła. Gotujemy do miękkości warzyw.
3. Pod koniec gotowania dodajemy podsmażone wcześniej cebulę, pora i czosnek.
4. Doprawiamy pieprzem lub ewentualnie solą i miksujemy zupę na gładki krem.
5. Podajemy z ulubionymi dodatkami: kleksem śmietany, jogurtu naturalnego, grzankami, groszkiem ptysiowym, prażonymi pestkami dyni i słonecznika lub startym serem żółtym.
2. Do wywaru dodajemy pokrojone drobno ziemniaki oraz różyczki brokuła. Gotujemy do miękkości warzyw.
3. Pod koniec gotowania dodajemy podsmażone wcześniej cebulę, pora i czosnek.
4. Doprawiamy pieprzem lub ewentualnie solą i miksujemy zupę na gładki krem.
5. Podajemy z ulubionymi dodatkami: kleksem śmietany, jogurtu naturalnego, grzankami, groszkiem ptysiowym, prażonymi pestkami dyni i słonecznika lub startym serem żółtym.