Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Zupa krem z kalarepy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Zupa, której nie może zabraknąć, kiedy lato w pełni, a ogródki przepełnione warzywami. Lekka zupa, która zaskoczyła mnie swoim smakiem. Nie spodziewałam się, że będzie taka dobra :)

Zupa krem z kalarepy

Składniki:

Zupa krem z kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z kalarepy

ETAP 1:

Zupa krem z kalarepy
Warzywa kroić w kostkę i po kolei smażyć na patelni.

Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i po kolei smażyć na patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Przełożyć do garnka i zalać bulionem. Część bulionu wlać na patelnię, w której smażyły się warzywa, aby cały aromat i smak przenieść do garnka.

ETAP 2:

Zupa krem z kalarepy
Wszystkie warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości.

Gotować, aż warzywa będą miękkie, czyli około 20 min. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dodatkowo można podbić zupę śmietaną, jak ktoś lubi. Podawać ze świeżo posiekanym koperkiem i groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego.


Tagi:

kalarepa