wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Krem z kalarepy, ziemniaka i wołowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Propozycja zupy- kremu z dodatkiem mięsa mielonego.

Krem z kalarepy, ziemniaka i wołowiny

Składniki:

Krem z kalarepy, ziemniaka i wołowiny

 

  • 1 kalarepa
  • 1 ziemniak
  • 2 marchewki
  • 1-2 łyżki mięsa mielonego wołowego
  • sól, pieprz świeżo mielony
  • pietruszka zielona

Sposób przygotowania:

Krem z kalarepy, ziemniaka i wołowiny
Obrać warzywa, pokroić w kosteczkę, zalać w garnku wodą (tak aby przykryła tylko warzywa), przyprawić solą , pieprzem, gotować do miękkości warzyw.

Przed końcem gotowania dodać rozdrobnione mięso mielone,gotować ok 5-7 minut.

Gotową zupę zmiksować, podawać z zieleniną.