Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Zupa krem z kukurydzy (konserwowej)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa, która idealnie sprawdzi się o każdej porze roku, a przy ponurych dniach - rozweseli. Polecam.

Zupa krem z kukurydzy (konserwowej)

Składniki:

Zupa krem z kukurydzy (konserwowej)

 

Dodatkowo:

  • groszek ptysiowy
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

Zupa krem z kukurydzy (konserwowej)

Cebula:

Zupa krem z kukurydzy (konserwowej)
Najlepiej, aby cebula była ostra w smaku.

Cebulę należy posiekać i posmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Gotowanie:

Zupa krem z kukurydzy (konserwowej)
Należy pamiętać, aby kukurydzy nie odcedzać.

Do bulionu dodać kukurydzę (wraz z zalewą) i całość podgotować 10-15 minut.

Następnie całość połączyć z cebulą.

Blendowanie i reszta:

Zupa krem z kukurydzy (konserwowej)
Do zupy najlepiej pasują pikantne przyprawy.

Całość dokładnie zblendować na gładki i jednolity krem.
(Kukurydzę można przetrzeć przez sito.)

Gdy zupa jest za gęsta - należy dolać odrobinę wody, mleka lub wywaru.

Zupę zagotować i doprawić do według smaku.

Każdą porcję w miseczce/talerzu posypać migdałami i groszkiem ptysiowym.