kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Jednogarnkowe danie z mięsem i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Danie jednogarnkowe mają kilka fantastycznych zalet: smaki składników świetnie się przenikają, danie jest łatwe w przygotowaniu a po obiedzie nie mamy góry naczyń do zmywania.

Jednogarnkowe danie z mięsem i warzywami

Składniki:

Jednogarnkowe danie z mięsem i warzywami

podstawowe

  • (dla 6 osób)

 

Sposób przygotowania:

Jednogarnkowe danie z mięsem i warzywami
Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni szklimy posiekany w półplasterki por. Dodajemy mięso doprawiając solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką.

Kiedy mięso się zetnie dodajemy pokrojone na drobną kartkę warzywa: marchew, pietruszkę seler i czerwoną paprykę.

Całość podlewamy pomidorkami pelatti i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Doprawiamy do smaku.

Serwujemy z ryżem, posypane świeżymi ziołami.