Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Portobello z kaszą bulgur i warzywami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ogromne pieczarki portobello faszerowane kaszą bulgur i warzywami, całość jest zapiekana w piekarniku.

Portobello z kaszą bulgur i warzywami

Składniki:

Portobello z kaszą bulgur i warzywami

 

  • 4 pieczarki potrobello
  • saszetka kaszy bulgur
  • warzywa (dynia, papryka, cukinia)
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Portobello z kaszą bulgur i warzywami
Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulkę i po chwili dodaj do niej przetarty czosnek, nóżki oderwane z pieczarek i pozostałe warzywa pokrojone w drobną kostkę. Całość duś do miękkości a po chwili połącz z ugotowaną kaszą bulgur i pietruszką, całość dopraw solą i pieprzem.

Kapelusze pieczarek posyp solą i wstaw do piekarnika blaszkami do dołu tak aby wyleciała z nich zbędna woda (piecz 20min w 130stop).

Podpieczone pieczarki nadziej kaszą i wstaw z powrotem do pieca jeszcze na 15 minut.