Sposób przygotowania:
Zupa kukurydziana z klopsikamiETAP 1:
Bułkę namoczyć w mleku. Kiedy zmięknie odsączyć i wymieszać z mięsem i pozostałymi składnikami.
ETAP 2:
Formować małe kuleczki i obtoczyć w bułce tartej (niekoniecznie). Obsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
ETAP 3:
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni razem z rozgniecionym czosnkiem i pokrojoną papryczką. Przełożyć do garnka.
ETAP 4:
Ugotowaną kukurydzę przekroić na pół i odkroić ostrym nożem paski z ziarenkami. Kolbę gotowałam przez 10 min. od momentu włożenia do wrzątku. Wszystko zalać bulionem i chwilę pogotować.
Wszystko zmiksować blenderem na gładki krem i zagotować razem z klopsikami. Jeżeli klopsiki są gorące, można je podać od razu na talerzu razem z pomidorkami koktajlowymi. Posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego :)
Magdalena88
niezły kąsek
Mniam1