Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczonej marchewki
Marchewkę obrać, umyć i osuszyć. Pokroić na grube plastry. Przełożyć do miski, dodać sól oraz tymianek i wymieszać. Przełożyć do formy do pieczenia ( najlepiej silikonowej bo wtedy nie trzeba używać tłuszczu), tworząc jedną warstwę aby dobrze się upiekła. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec około 20-25 minut aż zmiękknie. Resztę warzyw umyć i osuszyć. Pietruszkę pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka, wlać wodę i ugotować do miękkości. Następnie dodać pieczoną marchewkę i pogotować jeszcze około 2 minut. Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem i świeżo mielonym chili. Wymieszać. Zblendować. Na suchej i czystej patelni uprażyć migdały. Przed podaniem posypać krem migdałami. Smacznego!