ELKAW83

ELKAW83

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Zupa- krem z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa może nie wygląda ale smakuje znakomicie

Zupa- krem z porów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa- krem z porów

 

Sposób przygotowania:

Zupa- krem z porów
Przygotowujemy rosołek i dodajemy do niego pokrojoną w plasterki marchewkę, całość gotujemy. Pora kroimy w paski i podsmażamy na masełku. Następnie miksujemy tak przygotowanego pora z dodatkiem bulionu, tworząc taką "papkę", którą przelewamy do gotującej się zupy. Doprawiamy do smaku i na koniec zabielamy zupkę śmietaną. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym albo z grzankami, które można kupić ale najlepiej zrobić samemu z bułki czy bagietki.
Zupa- krem z porów
Białą część pora kroimy na mniejsze kawałki np. w paski
Zupa- krem z porów
I podsmażamy na patelni dodając masełka
Zupa- krem z porów
Do zupy dodaję przed podaniem niewielką ilość grzanek
Zupa- krem z porów
Na sam koniec zupę zabielamy odrobiną śmietany

Tagi:

zupa pory