reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Zupa krem z selera naciowego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Większość zup które gotuję to kremy. Moi zjadają je ze smakiem i odpada problem z nielubianymi (niektórym) warzywami.

Zupa krem z selera naciowego Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa krem z selera naciowego

 

  • 1 seler naciowy

 

  • 1 litr wywaru warzywnego

 

  • 100g serka topionego o neutralnym smaku

 

  • 1 cebula

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • Dodatkowo

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z selera naciowego
Cebulę kroimy w kosteczkę. Seler dokładnie myjemy i też dość drobno kroimy- im drobniej tym lepiej będzie sie miksował. Cebulę i seler podsmażamy na łyżce masła, dusimy tak długo, aż warzywa zmiękną. Zalewamy wywarem, dodajemy ser topiony i gotujemy 20 minut. Zupę miksujemy na krem, doprawiamy do smaku, można dodać odrobinę suszonego czosnku. Ziarna dyni lub słonecznika podprażamy na suchej patelni. Krem podajemy z grzankami posypane ziarnami Smacznego:) 
Zupa krem z selera naciowego
Etap 1Cebulę i seler podsmażamy na łyżce masła, dusimy tak długo, aż warzywa zmiękną.
Zupa krem z selera naciowego
Etap 2Zalewamy wywarem, dodajemy ser topiony i gotujemy 20 minut.

Tagi:

dynia seler