Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Krem zupa z selera naciowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupa krem z selera naciowego jest lekka i delikatna w smaku

Krem zupa z selera naciowego

Składniki:

Krem zupa z selera naciowego

 

 

Sposób przygotowania:

Krem zupa z selera naciowego
Łodygi selera oczyścić, umyć, drobno posiekać, włożyć do garnka, wlać bulion i gotować około pół godziny. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na łyżce oleju. Ugotowany seler połączyć z cebulką i zmiksować, zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z 2 łyżkami zimnej wody. Zagotować, dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Zupę podawać z grzankami, posypaną natką pietruszki.

Tagi:

seler