Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Czosnkowy krem z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Uwielbiam cukinię i robię z niej różne zupy- kremy. Po zjedzeniu tego córka powiedziała "najlepszy" :)

Czosnkowy krem z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czosnkowy krem z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowy krem z cukinii
Cebule obrać, pokroić w paseczki, wrzucić z oliwą do rondla. Przesmażyć, wrzucić pokrojony seler naciowy i smażyć chwilę razem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać do cebuli i selera, krótko przesmażyć, zdjąć z ognia. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko posolić. Gotować 10 minut. W tym czasie pokroić cukinię w dużą kostkę. Wrzucić do ziemniaków, dodać zawartość rondla, gotować do miękkości ziemniaków. Wlać śmietanę, zmiksować zupę blenderem na krem doprawić solą i pieprzem. Zupę rozlać do szklaneczek (bulionówek lub miseczek) posypać koperkiem i podawać.
Czosnkowy krem z cukinii
Cebule obrać, pokroić w paseczki, wrzucić z oliwą do rondla. Przesmażyć, wrzucić pokrojony seler naciowy i smażyć chwilę razem.
Czosnkowy krem z cukinii
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać do cebuli i selera, krótko przesmażyć, zdjąć z ognia.
Czosnkowy krem z cukinii
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko posolić. Gotować 10 minut. W tym czasie pokroić cukinię w dużą kostkę
Czosnkowy krem z cukinii
Wlać śmietanę, zmiksować zupę blenderem na krem doprawić solą i pieprzem.

Tagi:

cukinia