Sposób przygotowania:
Kremowa zupa kasztanowa z selerem
🔘 Zupa: w dużym garnku rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić ziemniaki, cebulę, pokrojony seler, czosnek, kasztany i delikatnie podsmażyć. Teraz całość zalać wodą, dodać bulionetkę i doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i zupę gotować przez około 30 minut. Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie, wtenczas odłożyć 2 miekkie kasztany do dekoracji i zmiksować zupę za pomocą ręcznego blendera.
🔘 Zupę krem doprawić do smaku pieprzem i wlać do bulionówek. Wierzch zupy posypać pokruszonymi kasztanami i podawać z chrupiącymi grzankami.
🔘 Zupę krem doprawić do smaku pieprzem i wlać do bulionówek. Wierzch zupy posypać pokruszonymi kasztanami i podawać z chrupiącymi grzankami.