Sposób przygotowania:
Zupa krem z pora i ziemniaków
Por po oczyszczeniu, opłukaniu pokroić na kawałki.
Włożyć do rondla i zalać szklanką wody, gotować około 10 - 15 minut, dodać obrane opłukane i pokrojone w większe kawałki ziemniaki.
Dodać bulion warzywny tyle żeby ziemniaki i por były zakryte.
Gotować do miękkości warzyw.
Po ugotowaniu zdjąć z ognia lekko przestudzić a następnie zmiksować blenderem na krem.
Zupa po zmiksowaniu będzie mocno gęsta więc dodać jeszcze bulionu, doprawić do smaku pieprzem, solą i wymieszać.
Ponownie wstawić do gotowania, dodać śmietanę i gotować około 3 -5 minut.
Podawać gorącą z grzankami.
Włożyć do rondla i zalać szklanką wody, gotować około 10 - 15 minut, dodać obrane opłukane i pokrojone w większe kawałki ziemniaki.
Dodać bulion warzywny tyle żeby ziemniaki i por były zakryte.
Gotować do miękkości warzyw.
Po ugotowaniu zdjąć z ognia lekko przestudzić a następnie zmiksować blenderem na krem.
Zupa po zmiksowaniu będzie mocno gęsta więc dodać jeszcze bulionu, doprawić do smaku pieprzem, solą i wymieszać.
Ponownie wstawić do gotowania, dodać śmietanę i gotować około 3 -5 minut.
Podawać gorącą z grzankami.
gusia1000