Sposób przygotowania:
Zupa-krem z ziemniaków z chrupiącym boczkiem
Kroimy boczek w grubsze paski i podsmażamy z obu stron. Odkładamy na ręcznik papierowy. Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy pora na tłuszczu pozostałym po smażeniu boczku. Następnie przekładamy go do garnka i dodajemy ziemniaki.
Wlewamy rosół, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy całość około pół godziny. Zdejmujemy zupę z ognia i za pomocą blendera miksujemy ją na gładki krem.
Później ponownie stawiamy na gazie i dodajemy pokrojony serek topiony. Gotujemy do momentu, aż się rozpuści. Od czasu do czasu mieszamy.
Przyprawiamy zupę pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Nakładamy na talerze, na wierzchu układamy boczek.
Smacznego.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy pora na tłuszczu pozostałym po smażeniu boczku. Następnie przekładamy go do garnka i dodajemy ziemniaki.
Wlewamy rosół, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy całość około pół godziny. Zdejmujemy zupę z ognia i za pomocą blendera miksujemy ją na gładki krem.
Później ponownie stawiamy na gazie i dodajemy pokrojony serek topiony. Gotujemy do momentu, aż się rozpuści. Od czasu do czasu mieszamy.
Przyprawiamy zupę pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Nakładamy na talerze, na wierzchu układamy boczek.
Smacznego.