Sposób przygotowania:
Zupa krem z ziemniaków i kalafiora
1. Warzywa oczyszczamy, obieramy,myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2.W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa, chwilę przesmażamy cały czas mieszając, następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości.
3. Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie miksujemy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami i pieprzem cayenne. Jeżeli zupa wyjdzie nam zbyt gęsta, możemy dodać do niej jeszcze bulionu. Z przepisu wychodzi około litr zupy.
2.W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa, chwilę przesmażamy cały czas mieszając, następnie wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości.
3. Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie miksujemy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami i pieprzem cayenne. Jeżeli zupa wyjdzie nam zbyt gęsta, możemy dodać do niej jeszcze bulionu. Z przepisu wychodzi około litr zupy.