andzia36

andzia36

Kuchcik
[Przepisów: 2]

zupa królewska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa znakomita na różnego rodzaju przyjęcia

zupa królewska

Składniki:

zupa królewska

 

  • 0,5 kg mięsa mielone
  • 0,5 kg pieczarek
  • warzywa mrożone(1torebka wedle uznania)
  • 2 zupy pieczarkowe z torebki
  • 2 serki topione pieczarkowe typu "kiełbaska"

 

Sposób przygotowania:

zupa królewska
Mięso przygotować jak na kotlety , formować małe pulpeciki i ugotować w wodzie.

Pieczarki obrać pokroić w pół plasterki obgotować . Następnie przełożyć do pulpetów,dodać

mrożone warzywa i wszystko razem gotować.Gdy wszystko będzie już miękkie dodajemy

zupy rozmieszane według zaleceń na opakowaniu.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem

na końcu dodajemy 2 serki , mieszamy. Wszystko jeszcze chwilę razem gotujemy.

Z podanych składników wychodzi dosyć duża porcja starczająca z powodzeniem dla

10-12 osób.Jest to zupa dosyć gęsta i kaloryczna.

Tagi:

mięso zupa