p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

zupa marchewkowo-groszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zupa prawie krem z marchewki i groszku z groszkiem ptysiowym

zupa marchewkowo-groszkowa

Składniki:

zupa marchewkowo-groszkowa

 

  • 20 dag marchewki krojonej mrożonej,
  • 10 groszku mrożonego,
  • 1 szt. kostki warzywnej,
  • do smaku pieprz kolorowy,
  • 1 łyżka groszku ptysiowego

 

Sposób przygotowania:

zupa marchewkowo-groszkowa
Marchewkę i groszek zalewamy zimną wodą, zagotowujemy dodajemy 1 kostkę warzywną, gotujemy 10 minut, miksujemy blenderem, ale niezbyt dokładnie, muszą być widoczne kawałki groszku i marchewki, przekładamy do miseczki, posypujemy pieprzem kolorowym, dodajemy łyżkę groszku ptysiowego.

Tagi:

marchewka