noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

zupa marchewkowo-pietruszkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pożywna, szybka letnia zupa

zupa marchewkowo-pietruszkowa

Składniki:

zupa marchewkowo-pietruszkowa

 

  • 5 szklanek bulionu jarzynowego z kostki,
  • 300 gram marchewki,
  • 300 gram pietruszki,
  • 2 cebule,
  • 6 łyzek prażonego ziarna sezamowego,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

zupa marchewkowo-pietruszkowa
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na maśle, następnie dodajemy ziarna sezamowe. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plasterki, dorzucamy do cebuli. Warzywa wrzucamy do bulionu, doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Po napełnieniu talerzy posypujemy natka pietruszki. Podajemy z grzankami

Tagi:

marchewka