Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Zupa meksykańska z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bogata w składniki, sycąca zupa z pewnością "przeniesie" Was do Meksyku

Zupa meksykańska z pulpecikami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa meksykańska z pulpecikami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska z pulpecikami
Na masełku szklimy cebule pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Z mięsa mielonego robimy małe pulpeciki (jest to pracochłonne, ale efekt jest tego wart - zamiast pulpecików można spokojnie mięsko usmażyć z cebulą i czosnkiem) i smażymy z cebulą dodając wegety i koncentratu pomidorowego wg uznania. W między czasie przygotowujemy bulion. Po upieczeniu mięso przekładamy do bulionu. Paprykę kolorową (mały kawałek każdej z nich) kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i razem chwilkę smażymy na patelni. Dodajemy je do bulionu z mięsem. Całość gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę, doprawiamy do smaku przyprawami. Całość gotujemy jeszcze około 15 minut. Można podawać z nachosami jak i świeżym pieczywem.
Zupa meksykańska z pulpecikami
Najpierw lepimy pulpeciki z mięsa mielonego.
Zupa meksykańska z pulpecikami
Warzywa dusimy, a następnie chwilę wszytsko gotujemy.
Zupa meksykańska z pulpecikami
Całość doprawiamy pzryprawami w zależności od gustu.

Tagi:

mięso