Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska z pulpecikami
Na masełku szklimy cebule pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Z mięsa mielonego robimy małe pulpeciki (jest to pracochłonne, ale efekt jest tego wart - zamiast pulpecików można spokojnie mięsko usmażyć z cebulą i czosnkiem) i smażymy z cebulą dodając wegety i koncentratu pomidorowego wg uznania. W między czasie przygotowujemy bulion. Po upieczeniu mięso przekładamy do bulionu. Paprykę kolorową (mały kawałek każdej z nich) kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i razem chwilkę smażymy na patelni. Dodajemy je do bulionu z mięsem. Całość gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę, doprawiamy do smaku przyprawami. Całość gotujemy jeszcze około 15 minut. Można podawać z nachosami jak i świeżym pieczywem.