Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa mięsna z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa mięsna jest bardzo syta, śmiało można ją podać jako ciepłe danie podczas wizyty gości.

Zupa mięsna z papryką i pieczarkami

Składniki:

Zupa mięsna z papryką i pieczarkami

 

  • 80 dkg mięsa od szynki wieprzowej
  • 40 dkg pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółtka
  • 1 papryka zielona
  • przyprawa w płynie do zup
  • przyprawa typu kucharek
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz czarny mielony
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa mięsna z papryką i pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki obrać, pokroić, podsmażyć na tym samym tłuszczu. Dodać do mięsa, podlać wodą, dusić pod przykryciem. Papryki oczyścić, pokroić w drobną kostkę, dodać do zupy. Przyprawić przyprawą do zup, kucharkiem oraz pieprzem. Kiedy mięso będzie miękkie, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić. Zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą, zagotować.