Sposób przygotowania:
zupa na dobry humor
1. Marchewki oskrób, opłucz i osusz. Pokrój w kosteczkę.
Cebulę
obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło.
Zeszklij cebulę, dodaj marchewkę. Chwilę razem przesmaż, a następnie podlej bulionem i gotuj
do miękkości marchewki.
2. Zupę zmiksuj na gładki, jednolity krem. Przypraw do smaku
solą i pieprzem. Rozlej do talerzy.
3. Szczypiorek opłucz i osusz. Pokrój na części i ułóż na powierzchni zupy. Udekoruj śmietaną.
Smacznego :)
Cebulę
obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło.
Zeszklij cebulę, dodaj marchewkę. Chwilę razem przesmaż, a następnie podlej bulionem i gotuj
do miękkości marchewki.
2. Zupę zmiksuj na gładki, jednolity krem. Przypraw do smaku
solą i pieprzem. Rozlej do talerzy.
3. Szczypiorek opłucz i osusz. Pokrój na części i ułóż na powierzchni zupy. Udekoruj śmietaną.
Smacznego :)