kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa "nic"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa to NIC:)..........:)

Zupa "nic"

Składniki:

Zupa "nic"

 

  • mleko 1 litr
  • cukier pół szkl.
  • jajka 2 całe
  • cukier waniliowy 1 op.

Sposób przygotowania:

Zupa "nic"
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić pianę, pod koniec dodać 2 łyżki cukier i dalej ubijać. Na gotujące się mleko kłaść łyżką z ubitej piany małe pianki i krótko gotować. Wyjąć na talerz łyżką cedzakową. Ostudzić. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i powoli dolewać do nich mleko. Wymieszać. Dodać cukier waniliowy. Ostudzić. Wlewać na talerze. Na wierzch położyć pianki.

Tagi:

jajko jajka