Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa ogórkowa z conchiglioni piccolo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Zupa ogórkowa z conchiglioni piccolo jest świetną zupą dla naszych najmłodszych pociech. Moja córcia ją uwielbia.

Zupa ogórkowa z conchiglioni piccolo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z conchiglioni piccolo

 

  • 2 skrzydełka
  • 1 marchewka
  • ¾ pietruszki
  • 6 łyżek makaronu conchiglioni piccolo
  • 2 ogórki kiszone
  • natka pietruszki sól i pieprz do smaku
  • 80-100 ml melka do zabielenia

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z conchiglioni piccolo
Do garnka wkładamy skrzydełka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Marchew i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru i gotujemy 8 minut, po tym czasie dodajemy makaron i gotujemy 5 minut. Ogórki ścieramy na małych oczkach, dodajemy do zupy, dodajemy natkę i gotujemy do miękkości makaronu. Na koniec zabielamy mlekiem i doprawiamy do smaku.
Zupa ogórkowa z conchiglioni piccolo
Etap 1 skrzydełka zalewamy wodą i gotujemy wywar
Zupa ogórkowa z conchiglioni piccolo
Etap 2 do wywaru dodajemy pokrojone warzywa
Zupa ogórkowa z conchiglioni piccolo
Etap 3 do zupy dodajemy makaron i gotujemy
Zupa ogórkowa z conchiglioni piccolo
Etap 4 do zupy dodajemy starte na tarce ogórki kiszone