Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym
Mięso zalewamy zimną wodą, dodajemy sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, około 45 minut.
Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa korzeniowe oraz selera pokrojonego w plasterki. Gotujemy 10 minut.
Dodajemy makaron oraz bakłażana pokrojonego w kostkę i gotujemy 10 minut.
Dodajemy starte ogórki i gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą.
Zdejmujemy zupę z palnika i dodajemy świeży, posiekany lubczyk.
Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa korzeniowe oraz selera pokrojonego w plasterki. Gotujemy 10 minut.
Dodajemy makaron oraz bakłażana pokrojonego w kostkę i gotujemy 10 minut.
Dodajemy starte ogórki i gotujemy 5 minut.
Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą.
Zdejmujemy zupę z palnika i dodajemy świeży, posiekany lubczyk.
![Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ogorkowa-z-baklazanem-i-selerem-naciowym-593858.jpg)
![Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ogorkowa-z-baklazanem-i-selerem-naciowym-593859.jpg)
![Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ogorkowa-z-baklazanem-i-selerem-naciowym-593860.jpg)
![Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym Zupa ogórkowa z bakłażanem i selerem naciowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-ogorkowa-z-baklazanem-i-selerem-naciowym-593861.jpg)
Czekoladka 2