pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa ogórkowa zabielana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

zupa ogórkowa gotowana na wywarze warzywnym

Zupa ogórkowa zabielana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa zabielana

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa zabielana
Kostki rosołowe rozpuścić w wodzie w której gotujemy zupę, dodać obrany seler, łodygi maggi. Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Całość gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i gdy ziemniaki będą na pół miękkie dodać do zupy ogórki i gotować około 10 minut. Zupę zabielamy kremówką, w tym celu do miseczki wlewamy kilka łyżek gorącej zupy, dodajemy kremówkę i energicznie mieszamy aby śmietana się nie zważyła. Całość wlewamy do zupy i mieszamy. Smacznego!
Zupa ogórkowa zabielana
Rozpoczynamy do przygotowania wywaru warzywnego
Zupa ogórkowa zabielana
Ogórki kiszone trzemy na tarce jarzynowej
Zupa ogórkowa zabielana
Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy ogórki kiszone
Zupa ogórkowa zabielana
Śmietaną hartujemy część zupy i dolewamy do reszty

Tagi:

ogórki