agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Zupa owocowa z makaronem 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa wiśniowa makaronem lekka, smaczna idealna na lato

Zupa owocowa z makaronem 2

Składniki:

Zupa owocowa z makaronem 2

 

Sposób przygotowania:

Zupa owocowa z makaronem 2
Przygotować niezbędne składniki na zupę. W garnku zagotować wodę, z odrobiną soli, wrzucić do niej makaron i ugotować go al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Truskawki umyć dokładnie pod wodą bieżącą, odsączyć z nadmiaru wody, usunąć szypułki i większe truskawki pokroić w ćwiartki, średnie w połówki a małe mogą zostać w całości. Owoce włożyć do garnka , dodać cukier a następnie goździki i cynamon. Gotować na wolnym ogniu około 20-30 minut. Wykonać zawiesinę z mąki pszennej i ziemniaczanej oraz ze śmietany, do kubeczka z zawiesiną dodać gorący wywar i zahartować zupę a następnie połączyć z resztą zupy w celu zagęszczenia. Do talerza porcjować makaron i zalewać go zupę z truskawek.

Tagi:

mak