Sposób przygotowania:
Krem jabłkowy z nutą mięty
Jabłka umyć obrać wydrążyć gniazda nasienne,pokroić na ósemki.Wrzucić do garnka dodać 2-4 łyżek wody i gotować na średnim ogniu do momentu aż jabłka się rozsypią i będą miękkie.
W połowie czasu gotowania dodać świeże młode gałązki umytej mięty,goździki,cynamon i dosłodzić cukrem do smaku. Gdy podczas gotowania będzie za dużo soku z jabłek odkryć garnek i trochę odparować nadmiar.
Wyjąć cynamon,goździki oraz gałązki mięty.następnie wszystko dokładnie zmiksować blenderem na gładką masę.
Wlać rozprowadzony w wodzie kisiel zagotować aby nie było czuć surowego kisielu.
Podawać ze śmietaną i grubym makaronem(penne,świderki,itd.)
W połowie czasu gotowania dodać świeże młode gałązki umytej mięty,goździki,cynamon i dosłodzić cukrem do smaku. Gdy podczas gotowania będzie za dużo soku z jabłek odkryć garnek i trochę odparować nadmiar.
Wyjąć cynamon,goździki oraz gałązki mięty.następnie wszystko dokładnie zmiksować blenderem na gładką masę.
Wlać rozprowadzony w wodzie kisiel zagotować aby nie było czuć surowego kisielu.
Podawać ze śmietaną i grubym makaronem(penne,świderki,itd.)