zupa parówkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

z.u.p.a p.a.r.ó.w.k.o.w.a

zupa parówkowa

Składniki:

zupa parówkowa

 

  • 50dag cienkich parówek
  • 2dość duże cebule
  • 4szklanki bulionu z kostki (grzybowego lub warzywnego)
  • 2łyżki oleju
  • papryka ostra do smaku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • 2łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3łyżki łagodnego ketchupu

Sposób przygotowania:

zupa parówkowa
cebulę drobno siekamy. parówki kroimy w plasterki. na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę.dodajemy pokrojone parówki mieszamy, chwilę dusimy na małym ogniu. do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone parówki z cebulą.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 10minut. Pod koniec gotowania dodajemy do zupy koncentrat pomidorowy i ketchup. Zupę rozlewamy do talerzy, podajemy z pieczywem