MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa pieczarkowa 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pieczarkowa , gorąca na jesienny obiad.

Zupa pieczarkowa 2. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa pieczarkowa 2.

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa 2.
Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki . Ziemniaka obrać i pokroić w kostkę, Pieczarki opukać i pokroić w talarki .Cebulę obrać i pokroić w wiórka. Do garnka wlać 1,5 l wody, wrzucić kostkę warzywną, dodać soli i pieprzu i wsypać pokrojoną cebulę, marchew ,pietruszkę, gotować przez 5 minut. Następnie dodać ziemniaki i pieczarki, wymieszać i gotować przez 10 minut. Do gotowej zupy wlać śmietanę i dodać pokrojoną natkę pietruszki.
Zupa pieczarkowa 2.
Do wody dodajemy kostkę warzywną, marchew, pietruszkę, cebulę.
Zupa pieczarkowa 2.
Następnie wsypujemy ziemniaki i pieczarki i gotujemy 10 minut.
Zupa pieczarkowa 2.
Zupa jest smaczniejsza z dodatkiem śmietany i natką pietruszki.