margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Zupa pieczarkowa ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Miałam ochotę na coś ze szczypiorkiem wypadło na zupę.

Zupa pieczarkowa ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa pieczarkowa ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa ze szczypiorkiem
Pieczarki ścieramy na tartce o grubych oczkach, przesmażamy na patelni na maśle. Rosół podgrzewamy i do ciepłego wrzucamy pokrojone warzywa. Ziemniaki kroimy w drobniejszą kostkę żeby szybciej zmiękły. Jeśli potrzeba dolewamy trochę wody. Szczypiorek siekamy i wrzucamy do zupy przed samym zagęszczeniem łyżką mąki i śmietany. Smacznego.
Zupa pieczarkowa ze szczypiorkiem
Etap 1