bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Zupa piwna po kasztelańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy pomysł. polecam

Zupa piwna po kasztelańsku

Składniki:

Zupa piwna po kasztelańsku

 

  • migdałów, 5 dag rodzynków (niekoniecznie), 50 ml likieru maraskino, 2 żółtka, 6—8 dag cukru

Sposób przygotowania:

Zupa piwna po kasztelańsku
Migdały sparzyć, obrać ze skórki, rodzynki opłukać, namoczyć w likierze. Piwo zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, wlewać powoli gorące piwo, szybko mieszając trzepaczką, dodać rodzynki z likierem i migdały. Podawać z biszkoptami.

Tagi:

piwo