Sposób przygotowania:
zupa piwna z twarogiem wg.moni
Morele namoczyć w wodzie (około pół godziny ), następnie osączyć i pokroić w paski.
W 3/4 szklanki zimnej wody rozmieszac dokładnie mąkę ziemniaczaną. W piwie gotować morele i rodzynki z goździkami i cynamonem ok. 20 minut . Po tym czasie zdjąć z ognia. Naszą zupę należy zagęścić mąką ziemniaczaną po czym zagotować. Dodac miód. Odstawić do wystudzenia. Twarożek pokroić w kostkę i podawać z zupą. Można go też lekko rozdrobnić, ale zupa wtedy może wizualnie gorzej wyglądać.
W 3/4 szklanki zimnej wody rozmieszac dokładnie mąkę ziemniaczaną. W piwie gotować morele i rodzynki z goździkami i cynamonem ok. 20 minut . Po tym czasie zdjąć z ognia. Naszą zupę należy zagęścić mąką ziemniaczaną po czym zagotować. Dodac miód. Odstawić do wystudzenia. Twarożek pokroić w kostkę i podawać z zupą. Można go też lekko rozdrobnić, ale zupa wtedy może wizualnie gorzej wyglądać.