Ania Kaczorek

Ania Kaczorek

Kucharz
[Przepisów: 20]

Zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupy są niezbędne w diecie obniżającej poziom cholesterolu.

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • pomidory – 1 kg
  • koncentrat pomidorowy – 1 łyżka
  • cebula – 1 sztuka
  • czosnek – 1 ząbek
  • oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • sól i pieprz – do smaku
  • woda – około 3 szklanki
  • koperek – 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa
Porcja dla 6 osób

Na jedną porcję:

Energia: 43 kcal
Tłuszcze ogółem: 2 g
Cholesterol: 0 mg

Pomidory zblanszuj i obierz. Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie. Do cebuli dodaj koncentrat i drobno posiekany czosnek. Do garnka wlej wodę i zagotuj ją, Pomidory drobno pokrój, wrzuć do garnka i gotuj. Dodaj podsmażoną cebulę. Gdy pomidory rozpadną się zmiksuj zupę.

Tagi:

pomidory