Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ciecierzycą
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę papryki. Przesmażyć. W tym czasie w garnku zagotować przecier z koncentratem, doprawić przeciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem, cukrem, papryką i przyprawą. Zagotować. Paprykę z cebulą zalać wodą, zagotować i przelać do garnka z ‘zupą’. Gotować 5 minut. Ciecierzyce przepłukać, osączyć i wrzucić do zupy, zagotować. Gorącą zupę rozlać na talerze, można posypać natką
![Zupa pomidorowa z ciecierzycą Zupa pomidorowa z ciecierzycą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pomidorowa-z-ciecierzyca-242919.jpg)
![Zupa pomidorowa z ciecierzycą Zupa pomidorowa z ciecierzycą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pomidorowa-z-ciecierzyca-242920.jpg)
![Zupa pomidorowa z ciecierzycą Zupa pomidorowa z ciecierzycą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-pomidorowa-z-ciecierzyca-242921.jpg)