mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Zupa porowa wg meli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa o orginalnym smaku , kremowa delikatna .

Zupa porowa wg meli

Składniki:

Zupa porowa wg meli

 

  • 2 spore pory
  • śmietanka 18 %
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa wg meli
Kostki rosołowe wrzucamy do 1 litra wody , dodajemy umyte i obrane pietruszki i seler oraz pokrojone i umyte pory . Gdy pietruszki zmiękną miksujemy je blenderem na krem . D , to samo robimy z porami . Łączymy z wywarem i dodajemy śmietankę . Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą , pieprzem .Zupa o konsystencji kremu jest bardzo smaczna , można dodać grzanki .

Tagi:

pory