Sposób przygotowania:
Zupa porowa z serkami i klopsikami
Małą cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać cebulkę, jajko, tartą bułkę oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować z masy małe klopsiki. Obtoczyć je w mące.
W garnku rozgrzać bulion, dodać do niego starte na dużych oczkach marchewki oraz pokrojone w cienkie krążki pory. Gotować razem tak długo, aż warzywa zmiękną.
Do zupy dodać przygotowane wcześniej klopsiki. Gotować ok. 5 minut, dołożyć serki topione i gotować, aż serki całkowicie się roztopią.
Doprawić do smaku pieprzem i jeśli trzeba solą.
W garnku rozgrzać bulion, dodać do niego starte na dużych oczkach marchewki oraz pokrojone w cienkie krążki pory. Gotować razem tak długo, aż warzywa zmiękną.
Do zupy dodać przygotowane wcześniej klopsiki. Gotować ok. 5 minut, dołożyć serki topione i gotować, aż serki całkowicie się roztopią.
Doprawić do smaku pieprzem i jeśli trzeba solą.