Sposób przygotowania:
Krupniczek po mojemu
1. Przygotowałam około 1,5 litra wody, którą zagotowałam. Dodałam skrzydełko z indyka oraz kostkę rosołową.
2. Kiedy mięsko było miękkie, to wyjęłam je z naczynia na talerz. Dalej gotowałam wywar.
3. Teraz dodałam do wywaru kaszę jęczmienną, następnie marchewkę starłam na tarce i również dodałam ją do zupy.
4. Ziemniaki obrałam ze skórki i pokroiłam nożem w kostkę. Wrzuciłam do gotującej się zupy.
5. Wszystkie składniki gotowałam do miękkości.
6. Doprawiłam solą i pieprzem.
7. Mięso, które mieliśmy odłożone można obrać z kości i dodać do zupki, wtedy krupniczek jest bardziej pożywny.
8. Pod koniec gotowania zupę zabieliłam jogurtem.
9. Smacznego !
2. Kiedy mięsko było miękkie, to wyjęłam je z naczynia na talerz. Dalej gotowałam wywar.
3. Teraz dodałam do wywaru kaszę jęczmienną, następnie marchewkę starłam na tarce i również dodałam ją do zupy.
4. Ziemniaki obrałam ze skórki i pokroiłam nożem w kostkę. Wrzuciłam do gotującej się zupy.
5. Wszystkie składniki gotowałam do miękkości.
6. Doprawiłam solą i pieprzem.
7. Mięso, które mieliśmy odłożone można obrać z kości i dodać do zupki, wtedy krupniczek jest bardziej pożywny.
8. Pod koniec gotowania zupę zabieliłam jogurtem.
9. Smacznego !