Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa porowa z lanym ciastem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa porowa z lanym ciastem jest bardzo smaczna. Łatwo i szybko się ją przygotowuje. Z pewnością będzie każdemu smakować.

Zupa porowa z lanym ciastem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa porowa z lanym ciastem

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z lanym ciastem
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w kostkę. Zalać wodą, dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem.

Pora pokroić, dodać do gotującej się zupy. Natkę posiekać i również dodać do zupy. Mąkę wymieszać z jajkiem na rzadkie ciasto, wlać powoli do gotującej się zupy.

Gotować razem kilka minut, doprawić do smaku. Podawać. 
Zupa porowa z lanym ciastem
Obrane marchew seler i pietruszkę pokroić w kostkę.
Zupa porowa z lanym ciastem
Pora pokroić w krążki i dodać do gotującej się zupy.
Zupa porowa z lanym ciastem
Z mąki i jajka przygotować rzadkie ciasto.
Zupa porowa z lanym ciastem
Lane ciasto wlać do zupy i gotować kilka minut.