Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z bazylią i makaronem
Marchewkę kroimy w paseczki. Dodajemy do rosołu i gotujemy. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oleju, aż się zeszklą. Następnie dodajemy pokrojone pomidory, suszoną bazylię i tymianek.
Dusimy razem aż pomidory się rozgotują. Następnie przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek i dodajemy do rosołu. Gotujemy razem przez ok. 10 minut i doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Przekładamy makaron do talerza, zalewamy gorącą zupą i posypujemy pokrojoną drobno świeżą bazylią.
Dusimy razem aż pomidory się rozgotują. Następnie przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek i dodajemy do rosołu. Gotujemy razem przez ok. 10 minut i doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Przekładamy makaron do talerza, zalewamy gorącą zupą i posypujemy pokrojoną drobno świeżą bazylią.