Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zupa porowa 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta i szybka zupa porowa z parówkami i ziemniakami

Zupa porowa 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa porowa 6

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa 6
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować. Pory obrać , umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na pół plasterki. Następnie pokrojone pory podsmażyć na 3-4 łyżkach masła. Podsmażone pory zalać gorącym rosołem lub bulionem i gotować do miękkości. W tym czasie ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę a parówki w cienkie plasterki i wszystko dodać do porów. Śmietanę wymieszać z mąką najlepiej montewką żeby nie było grudek i wlać do zupy. Do zupy dodać vegetę, pieprz do smaku i posiekaną natkę pietruszki. Zupę "gotować" chwilę na małym ogniu ( starać się żeby się nie zagotowała )
Zupa porowa 6
Pokrojone pory podsmażyć na 4 łyżkach masła
Zupa porowa 6
Do podsmażonych porów wlać gorący rosuł lub bulion
Zupa porowa 6
Następnie dodać ugotowane i pokrojone ziemniaki i parówki
Zupa porowa 6
Pod koniec dodoac śmietanę z mąką vegetę pieprz i posiekaną natkę pietruszki

Tagi:

pory