Sposób przygotowania:
Zupa raja
Do litra gotującej wody wrzucamy kostki bulionowe, zagotowujemy. W malakserze miksujemy cebulę. Rozpuszczamy w garnku 40 g masła i smażymy na nim cebulę. Dodajemy rukolę i jeszcze chwilę smażymy. Zalewamy bulionem. Z dwóch pomarańczy i dwóch cytryn wyciskamy sok i dodajemy do zupy wraz z winem. Zagotowujemy i miksujemy. Doprawiamy sola i pieprzem Pozostałe pomarańcze dzielimy na cząstki. Paprykę chili dzielimy na pół, wyjmujemy pestki i resztę siekamy. Na patelnię wrzucamy masło, dodajemy chili, układamy bgietkę i podsmażamy. Do zupy dodajemy jogurt i śmietanę. Wlewamy do miski, dekorujemy rukolą i cząstkami pomarańczy. Podajemy z grzankami.
Podawaj z grzankami.
Podawaj z grzankami.