Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

*Zupa rybna po węgiersku*

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

.........................

*Zupa rybna po węgiersku*

Składniki:

*Zupa rybna po węgiersku*

 

  • 1kg świeżych ryb (najlepiej różne gatunki)
  • 2 cebule
  • 4 papryki zielone
  • sól,mielona papryka

Sposób przygotowania:

*Zupa rybna po węgiersku*
Ryby oskrobać,wypatroszyć,odciąć głowy,ogony i płetwy.Opłukać i odfiletować.Pokroić w kostkę i posolić.Cebulę pokroić w plastry.Odrzucone części ryb (głowa,ogon,płetwy) i cebulę zalać wodą,dodać paprykę mieloną i gotować na wolnym ogniu ok.30 min. Wywar odcedzić. Kawałki filetów wyłożyć w rondlu,dodać cienko pokrojone papryki,zalać wywarem i gotować ok.15min. Doprawić do smaku.