misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Zupa rybna z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do zupy dodać śmietanę i podawać posypaną koprem...

Zupa rybna z cukinią

Składniki:

Zupa rybna z cukinią

 

  • 600g małych twardych cukini
  • 400g filetów z okonia
  • 1/2 l wegetariańskiego wywaru warzywnego (może być instant)
  • 1/4 l białego wytrawnego wina
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 6 łyżek słodkiej śmietanki
  • 1 mały pęczek kopru

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z cukinią
Cukinię oczyścić, umyć, osuszyć i utrzeć na grubej tarce.
Filety z ryby opłukać zimną wodą, osuszyć, pokroić na kawałki.
Uprzednio przygotowane produkty włożyć do garnka i dolać wywaru i wina, dodać ząbek czosnku. Całość gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu przez około 20 minut.
Koper umyć, osuszyć potrząsając, usunąć twarde części i drobno posiekać. Do zupy dodać śmietanę i podawać posypaną koprem.