jola1988

jola1988

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

Zupa ryżowa z cytryną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę ryżową z cytryną najlepiej podawać z wędzonym tartym serem.

Zupa ryżowa z cytryną

Składniki:

Zupa ryżowa z cytryną

 

  • 2 porcje
  • 2 garście ugotowanego ryżu
  • Pół cytryny
  • Imbir
  • 2 łyżki stołowe śmietanki
  • Woda lub wywar z kości
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa z cytryną
Możemy wykorzystać przechowywany w lodówce, ugotowany uprzednio ryż. Wodę (ewentualnie zmieszaną z wywarem z kości) lub wywar zagotowujemy razem ze startą skórką cytrynową , tartym imbirem i jeśli trzeba solą. Po upływie 5 minut wkładamy ryż, doprowadzamy do zagotowania, po czym wlewamy śmietankę i zakwaszamy sokiem z cytryny.

Tagi:

ryż